Harmon Danatera prvak Slovenije

Objavila 03.03.2014

Harmon Danatera

Na letošnji ljubljanski mednarodni razstavi psov je pes iz naše vzreje, Harmon Danatera (Hardy), v močni tuji šampionski konkurenci osvojil še zadnji naziv CAC in s tem izpolnil pogoje za osvojitev naziva prvak Slovenije v lepoti. Ker mora po pravilih od prvega osvojenega CACa do zadnjega miniti najmanj 366 dni, je tokratni uspeh še prav poseben, saj je Hardy to dosegel zgolj leto in teden dni po prvem osvojenem nazivu.

Harmon Danatera je sicer na prvo tekmovanje šel šele po dopolnjenem letu dni starosti in že prvič s tekmovanjem opravil kot profesionalec, saj je osvojil celo drugo mesto med vsemi terierji, ne glede na to, da nikoli prej ni tekmoval z drugimi psi. V samo štirih mesecih, z dopolnjenimi sedemnajstimi meseci je osvojil
naziv slovenski mladinski prvak v lepoti in potem tekmoval v konkurenci odraslih psov, kjer je dosegal odlične rezultate na vseh tekmah, ki se jih je udeležil.

Pred svojim drugim letom starosti je osvojil tudi naziv hrvaškega prvaka v lepoti in odslej nastopa v razredu prvakov, kar seveda pomeni tudi močnejšo konkurenco. V samo letu dni je skoraj na vseh razstavah, ki se jih je udeležil, osvojil naziv najlepšega v razredu, kjer je tekmoval, večinoma pa
je bil izbran tudi za najlepšega psa v pasmi. Večkrat je prišel tudi v ožji izbor med najlepšimi terierji.

Pri starosti manj kot dve leti in pol je tako Hardy slovenski mladinski prvak, slovenski in hrvaški prvak, skupno pa ima osvojenih: 3 X Prvak razreda mladiih, 1x rez. CAC, 12x CAC, 3 x rez. CACIB, 6 x CACIB, 2 x BOS (najlepši samec pasme), 3x JBOB (najlepši mladi pes pasme), 7x BOB (Prvak pasme) ter 1x BOG2 (2.v grupi terierjev) in je tako eden najuspešnejših cairn terierjev v Sloveniji.

Iskrene čestitke lastnici Nataši Predalič in Hardyu!